vissza a főoldalra

Próbálta már a szaunaszeánszainkat?

Szaunaszeánszok, azok a programok, amelyeken különböző megszokott módon úgynevezettet "felöntésekre" kerül sor.

Igazi élmény, ha gyakorlott szaunamester tart ráöntést a szaunában. A különböző felöntéseknek megvan a maga élettani hatása, amiről pár szóban tájékoztatást kapunk tőle. Minden esetben a szaunát átszellőzteti, levegőjét kicseréli a program kezdete előtt. Kövessük mesterünk utasításait és nagyon fogjuk élvezni, a forróságban töltött időt ami sokkal rövidebbnek tűnik ilyenkor mint általában.

Arab Fürdőházunkban naponta három alkalommal tartunk különböző szauna ceremóniát.

 

Hűsítő forróság

Szauna mestereink a tikkasztó nyári melegben egy kis felfrissülést kínálnak a 90°C –os finn szaunában.  Mielőtt belépnénk az izzó lávakövek által árasztott forróságba szauna mesterünk egy erős eukaliptuszos cukorkával kínálja meg. Ezáltal mintha folyamatos illóolajos felöntésben lenne részünk. A kövekre azonban jégmentol kerül. A felöntések okozta páratartalom hamar verejtékcseppeket varázsol a testünkre. A mentol, az eukaliptusz együtt felszabadítja a légutakat. A program félidejében üde mentalevelekkel és zúzott jéggel frissítjük a testünket. Az ezt követő legyezések okozta perzselő forróságban didereghetünk tovább.

Sós – Mézes Pihentetés

A hosszú szauna ceremónia után garantáltan izmaink ellazulnak, a bőrűnk megújul és bársonyos lesz. Szauna mesterünk a jól felfűtött szaunában a felöntésekkel és legyezésekkel fokozott verejtékezésre készteti testünket. Az első 15 perc végén bőre teljesen felpuhul, ekkor mesterünk sóval kínálja meg. A sókristályokkal dörzsölt bőrünkről felső elhalt hámrétegétől így könnyen megszabadulhatunk, bőrünk szinte fellélegzik. A második körben használt mézkülönlegesség esszenciáit bőrünk maradéktalanul fel tudja használni, mert a só és a finn szauna forrósága megtisztította pórusainkat. A méz gazdag E- vitamin tartalma táplálja a bőr mélyebb rétegeit is.

Sörös felöntés

A felöntő vízbe ezúttal nem gyógynövények vagy gyümölcsök esszenciái kerülnek, hanem aranyló sör. Az izzó szaunakályhára locsolt keverék után, frissen sült kenyér illata lengi be a szaunát. Ezzel a felöntéssel nyer bizonyítást az ismert kifejezés: folyékony kenyér. A legyezéseknek és a sűrű felöntéseknek köszönhetően garantált a méregtelenítés. Ezen a programon megengedett a folyadékfogyasztás. A felöntéskor felszabaduló pára selymessé varázsolja a bőrt, a hideg csapolt sört kortyolgatva pedig frissítjük szervezetünket.

 

Hammam rituálé

Ami a finneknek a szauna a marokkóiaknak a gőzfürdő. Több mint 1000 éves tradícióra épülő programunk 40-45°C-ban és közel 100%-os páratartalomban újulhat meg. A hammam mester ízelítőt nyújt az arab fürdőkultúra elemeiből. Megismerkedhet a fekete szappannal, a kessa-val, olívaszappanokkal a gőz jótékony hatásaival és a gőzfürdőzés történetével. A program után teljesen kicserélve fogja magát érezni.

Kedvezményes csomagajánlataink

Kiváncsi

a legmesésebb Shiraz ajánlatokra és újdonságokra?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fedezze fel

a mesés Shiraz világát, tekintse meg szállodánk videóit!

Kedves Vendégeink!


Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a nyári időszakban kizárólag néhány szabad szobával rendelkezünk.

Kérjük érdeklődjön szabad kapacitásunkról telefonon vagy e-mailben alábbi elérhetőségeinken:
+36-36-574-500 vagy info@shirazhotel.hu