Tészta:

• 20 dkg marcipánmassza
• 7 dkg porcukor
• 2 db tojás
• 3 db tojássárgája
• 4 db tojásfehérje
• 7 dkg kg kristálycukor
• 5 dkg liszt
• 5 dkg kakaópor
• 5 dkg olvasztott vaj

Krém:

• 2,5 db tojás
• 12,5 kg kristálycukor
• 7,5 dkg csoki
• 2,5 dl tejszín
• 0,5 dl mentaszirup
• -egy kis csokor mentalevél

Elkészítés:

A marcipánmasszát a porcukorral kihabosítani, azután egyesével az egész tojást, majd a sárgáját hozzáadjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, összekeverjük a marcipánmasszával, majd végül a lisztet, kakaóport, és az olvasztott vajat is belekeverjük. 2 lapot készítünk belőle, 180 C –on kb 20 percig sütjük.

A tojásokat a kristálycukorral vízgőz fölött habosra keverjük (krém állagúra). Csokoládét felolvasztjuk és belekeverjük a mentaszirupot és az apróra vágott mentalevelet. Ezután a tojásmasszához keverjük és a felvert tejszínnel lazítjuk.

A krémet a két lap közé, illetve a második lapra kenjük 2/3 – 1/3 arányban. Hűtjük és végül kakaóprral hintjük meg.

Fedezze fel

a mesés Shiraz világát, tekintse meg képgalériánkat

Barangolja körbe

szállodánkat, lépjen be a virtuális túrába

Kiváncsi

a legmesésebb Shiraz ajánlatokra és újdonságokra?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!